akció

2019.01.12. 15:30

Mínuszokkal várják most a vevőket az üzletekben

A családokra jellemző, hogy kiköltekezték magukat az ünnepek előtt, éppen ezért a január az egyik legnehezebb hónap a számukra. Az üzletek mindent megtesznek, hogy az embereket ennek ellenére is vásárlásra ösztönözzék, akár 70 százalékos árengedményt kínálnak.

Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer L.

Az ünnepek előtthöz hasonló a nyüzsgés most a bevásárlóközpontok üzleteiben, hiszen majdnem az összes 50–70 százalékos leárazásokkal próbálja a vásárlókat becsábítani a boltba, de a 30–40 százalékos árengedményt is a szokásosnál több üzlet kínálja.

– Az járt a legjobban, aki vásárlási utalványt kapott karácsonyra – mondta az egyik fiatal hölgy a ruházati üzletben. Most ugyanis minden szép darabhoz sokkal olcsóbban lehet hozzájutni, ráadásul az ember saját maga választhatja ki a hozzá leginkább passzoló holmikat. Nem mindegyik üzlet teljesen korrekt, hiszen a kiragasztott 70 százalékos akció becsábítja ugyan a vásárlót, de a vevők hamar ki is fordulnak a boltból, amint kiderül, hogy ekkora kedvezmény csupán a készlet kis töredékére, vagy sok esetben csak egy-két ruhára vonatkozik.

– Január 2-a óta tart a 40–70 százalékos akciónk, de már csak hétfőig. Utána a boltra jellemző 10–25 százalékos árengedményekkel lehet számolni – mondta az Árkád egyik ruházati üzletének eladója. A forgalomról elárulta, nagy a nyüzsi a boltokban, de nem számottevően jobb a bevétel, hiszen sokan csak nézelődni térnek be, az iskolások főként csak azért.

A cipőboltok is hatalmas kedvezményekkel várják a vásárlóikat, bár jellemző, hogy csak a nagyon meleg csizmákat akciózzák le, vagy azokat, amelyekből már kevés méret található az üzletben. A virágbolt szintén téli végkiárusítást tart.

A legtöbb helyen egyébként igyekeznek „megszabadulni” a karácsonyi mintás termékektől. Nem csoda, hogy a sokak által csúnya pulcsinak gúnyolt giccses, karácsonyi mintás kötött piros pulóverhez is most lehet igazán jó áron hozzájutni.

Olyan anyukával is beszéltünk, aki reklámújságban látta, hogy a gyerekruhákat is leakciózza az egyik kedvenc boltja, ezért eljött körülnézni. Szerencsével járt: lányának 500 forintos darabáron tudott vásárolni pólókat és mesemintás ruhákat. Férje szerint mindenkinek, akinek maradt egy kis tartaléka az ünnepek után, érdemes körülnéznie, hiszen akár a következő téli szezonra is sokkal olcsóbban tud bevásárolni.

Online is kedvez

Nem csak a nagy bevásárlóközpontokban várják a vásárlókat hatalmas kedvezményekkel. A legkülönfélébb online áruházak is óriási árengedménnyel kínálják a termékeiket, érdemes böngészgetni az akciókat a webáruházakban is. Ezen kívül a pécsi belváros több üzlete is „kettőt fizet, hármat vihet” akciót hirdetett egész januárra, emellett szombatig az egyik belvárosi könyvesbolt is árengedményeket ad, egy könyvre 10 százalékot, kettőre 20-at, háromra pedig 30-at, emellett a saját kiadású játékok 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!