Beremend

2019.01.06. 14:30

Rubik-kocka pörög a szünetekben

Játékos verseny várja az órák közti szünetben a beremendi általános iskola tanulóit, Rubik-kocka kirakására ösztönzik őket.

M. R.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

A téli időszakban a gyerekek nem tudnak a szabad levegőn játszani, de hogy a szűk folyosókon is hasznosan töltsék idejüket, különleges projektet indított el az iskola két matematikatanára.

Először két esztendővel ezelőtt, 2016-ban rendeztek ilyenfajta programot, akkor szintén a Rubik-kockával ismerkedhettek meg közelebbről is a diákok. Azóta volt már az iskolában amőbaverseny is, az egyik évben pedig malmoztak a gyerekek.

A jelenlegi projekt már a téli szünet előtt elkezdődött, de még egy jó ideig tartani fog. A versenyre az iskola bármelyik diákja nevezhet, aki ki szeretné próbálni, milyen gyorsan tudja kirakni a kockát.

A program egyrészt remek időtöltést kínál a tanulóknak a tanórák közti szünetben, másrészt fejleszti a logikai gondolkodásukat is. Emellett pedig igazi közösségépítő tevékenységnek bizonyul a verseny, hiszen a diákok lelkesen szurkolnak társaiknak, amíg azok a kockát pörgetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!