Vis maior

2019.01.26. 15:08

Újjáépítik az esőzések miatt leomlott támfalat

Az időjárás okozta károk helyreállítására 12,6 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-alapjából. A pénzből a város három pontján végeznek helyreállítást.

Wald Kata

Nagy erőkkel dolgoznak a Biokom Nkft. munkatársai Postavölgyben, ahol nagy mennyiségű sár került az útra a hirtelen lezúduló eső miatt.

Fotó: Löffler Péter

Elsősorban a hirtelen érkező, nagy mennyiségű csapadék és a villámárvizek miatt keletkeztek károk a komlói infrastruktúrában tavaly. A vis ma­ior-alapból nyert támogatásból megvalósuló legnagyobb munka a Berek utcai garázssor mögötti, megcsúszott támfal újjáépítése – ez több mint 11 millió forintos tétel. Itt tavaly a garázsok tetejére omlott az esők miatt instabillá váló föld. A problémára az jelent tartós megoldást, hogy a domboldalt felülről lefelé haladva lépcsőzetessé alakítják, az alsó részt pedig egy új támfallal is megerősítik, biztonságba helyezve az ingatlanokat.

A két további helyszínen nagyjából egymilliós nagyságrendű rekonstrukciókra kerül sor. A Kisbattyánba vezető út mintegy egy kilométeres szakaszán a csapadék kimosta a padkát. Itt visszaépítik és tömörítik a sérült részeket, megszüntetve a balesetveszélyt.

– A munka várhatóan csak néhány hónap múlva kezdődik: a kivitelezők kiválasztását célzó eljárásokat kell lebonyolítani, a Berek utcai támfal esetén pedig építési engedélyekre is szükség van.

A műszaki tervdokumentáció elkészítése lesz az első, a kivitelezés csak ennek elfogadása után indulhat – foglalta össze Polics József, Komló polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!