beruházás

2019.02.28. 20:00

Három új csarnok épül a Déli Ipari Parkban

Már zajlik az első üzemcsarnok alapozó munkájának előkészítése a Déli Ipari Parkban, ahol a közeljövőben két további ilyen létesítményt építenek. Decsi István, Pécs alpolgármestere a Pécsi Újság.hu érdeklődésére elmondta, folyamatos az érdeklődés a cégek részéről. Hozzátette: várhatóan tavasszal jelentik be, melyik társasággal kötnek szerződést.

Palotás P. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Hamarosan benépesül az 58-as út mentén lévő Déli Ipari Park. Elsőként egy 4500 négyzetméteres iparcsarnok épül az Időjós út mellett, az autópálya közvetlen közelében, ahol a napokban elkezdték az alapozómunka előkészítését. A közbeszerzésen öt cég indult, a versenyből végül egy pécsi társaság, a Géplak Kft. került ki győztesen, így ők végezhetik el a csaknem egymilliárd forintos beruházást, amelyet várhatóan szeptemberben fejeznek be.

A termelés helyszínéül szolgáló rész mellett az új komplexum magában foglal majd egy 800 négyzetméteres raktárt, valamint kamiondokkolókat, irodai egységet és szociális blokkot is. A területet már korábban közművesítették, így az ide költöző cég számára minden infrastrukturális feltétel adott lesz a működéshez.

A fejlesztés azonban itt nem áll meg. Decsi István alpolgármester kérdésünkre közölte, várhatóan áprilisban újabb, kétezer négyzetméteres csarnok építésének látnak neki. Az ezzel kapcsolatos ajánlatok értékelése folyamatban van.

Sőt, a már említetteken kívül még egy ilyen létesítményt húznak fel a Déli Ipari Parkban. Az ezzel kapcsolatos építési engedélyt február elején kapta meg a város, a kivitelezési közbeszerzést pedig márciusban írják ki. Mint megtudtuk, a csarnokok gép-, könnyű- és műanyagipari termelési tevékenység folytatására lesznek alkalmasak, a beruházásoknak köszönhetően várhatóan 300-350 munkahely jön létre.

Decsi István úgy nyilatkozott, folyamatos az érdeklődés a cégek részéről. Hozzátette, a tervek szerint tavasszal jelentik be hivatalosan a szerződéskötést az első létesítmény hasznosításával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik