Találka

2019.02.20. 18:35

Összehozták a munkavállalókat és a munkáltatót

A Humánreaktor – Szellemi erőforrás-fejlesztés Szentlőrinc térségének közszolgáltatásaiban című pályázat keretein belül szervezett állásbörzét Szentlőrincen a város önkormányzata és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Tóth Viktória

Szépen megtelt a városi sportcsarnok szombat délelőtt, a szervezők elvárásait messze felülmúlta az érdeklődők száma, mintegy 160-an látogattak el a rendezvényre.

A cél az volt, hogy lehetőséget biztosítsanak minden dolgozni akaró embernek, aki Baranya megye nyugati részén, illetve Pécsett szeretne elhelyezkedni, legyen szó pályakezdőről, munkanélküliről vagy akár olyanról, aki kényszerűségből dolgozik lakóhelyétől távol. Rajtuk kívül a pályaválasztás előtt álló diákokat, a segédmunkásokat és a jól képzett szakembereket is várták a rendezvényre.

Egy helyi édesanya kisgyermekével érkezett a börzére, mint lapunk munkatársainak elmondta, jelenleg közmunkásként dolgozik, de szeretne a környéken olyan munkát találni, ami jobban megfelel neki, és mellette gyermekeit is tudná gondozni. Részmunkaidős lehetőségek érdekelnék, ezért is nézett körül a rendezvényen.

A látogatók megismerkedhettek a kitelepült vállalatokkal, illetve pályaorientációs tanácsadáson is részt vehettek, önéletrajz- és motivációslevél-írásban is segítséget kaphattak. A cégek standjainál segítőkész munkatársak várták a helyieket. A térség nagyvállalatai, meghatározó munkaadói közül többek között képviseltette magát az Agrokémia Sellye Zrt., a Hauni Hungária Gépgyártó Kft., a MÁV Zrt. és a Lafarge Cement Magyarország Kft. is, de a tanulást, elhelyezkedést elősegítendően a Pécsi Szakképzési Centrum és a Szigetvári Család és KarrierPont is jelen volt.

Koltai Péter polgármester szerint nagyon jól sikerült az állásbörze, nem csak a munkavállalók, a cégek is szép számban jelen voltak. Azért is tették szombatra a rendezvényt, hogy a lakóhelyüktől távolabb dolgozók, egyetemisták, és a jelenleg is munkát keresők is el tudjanak menni. A vállalatok képviselői sok környékbeli munkakeresővel tudtak beszélni, ők is pozitívan értékelték a börzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!