Pécs

2019.02.12. 20:00

Szép és modern, új egyházi óvoda épül

Két hónap csúszással indult el a Szent Mór Iskolaközpont tagóvodájának építkezése a Káptalan utcában. Az új óvodát vadonatúj eszközökkel, bútorokkal, játékokkal, konyhafelszereléssel látják el.

Zs. J.

Tavaly július 11-én helyezték el a Káptalan utcai Szent Mór Iskolaközpont tagóvoda új épületének alapkövét. Az építkezés kezdete nem várt nehézségekbe ütközött, és csak két hónap csúszással kezdődhetett el, tudtuk meg a generálkivitelező munkatársától, Hajdú Zoltántól. A talaj annyira nedves volt, hogy nem érte el azt az értéket, amire lehetett volna alapozni. Folyamatosan szárították, lefóliázták. Ám ez sem volt elegendő, meg kellett várni, míg a napsugarak megtették jótékony hatásukat, s kiszárították a nedves talajt. Az épület szerkezetileg már elkészült, most a belső munkálatok folynak.

– Mínusz öt-hat fokban is dolgoztunk, hogy a határidőt tartani tudjuk. Akkor hősugárzókkal fűtöttük a falakat, hogy a vakolat ne essen le – mondta el lapunknak Hajdú Zoltán.

Az épület alsó részén alakítják ki a csoportszobákat, összesen négyet, és egy nagy aulát, ami körbefogja a modern játékokkal felszerelt belső udvart. A felső szinten kap helyett a tornaszoba, a szertár és a kazánház. A főbejárat előtti részt zöldesítik és akadálymentes parkolót alakítanak ki. A másik épületben lesz az ebédlő, iroda, egyéni fejlesztő szoba.

A kivitelezés határideje – műszaki átadás-átvétel – június 15., ezt követi a használatbavétel engedélyeztetése, majd a költözés július–augusztusban. Szeptemberben 100 gyerekkel, 4 csoporttal (jelenleg 3 csoportos az Aradi úti óvoda) az új épületben várják majd az ovisokat. Kérdésünkre, hogy mennyibe kerül az új óvoda építése, azt a válasz kaptuk a Pécsi Egyházmegye sajtóosztályától, hogy az avatóünnepségen részletes tájékoztatást adnak a teljes beruházás összköltségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!