harkány

2019.03.02. 12:05

Körtánccal és máglyagyújtással űzték el a telet

Körtánccal, máglyagyújtással űzték el a telet tegnap délután Harkányban. A művelődési ház előtti téren a helyi kulturális csoportok közreműködésével rendezik meg immár évek óta hagyományos téltemetőjüket a harkányiak.

Zs. K.

A résztvevőknek Vanyúr Sándor mesélt a hagyomány eredetéről, majd felléptek a harkányi óvodások, a Harka dalkör, a Der Harkányer Singvögel Khor, a Horvát Nemzetiségi Énekkar, valamint a Harka Táncegyüttes. A kulturális műsort követően finom falatokkal, forró itallal kínálták meg a vendégeket.

Egy hét múlva szintén várják a harkányiakat, illetve elsősorban a harkányi hölgyeket a művelődési házba, amikor is Baksai Endre Tamás polgármester köszöntője után a nőnapi rendezvényen pezsgővel, finom tortával és Vastag Csaba koncertjével kedveskednek az ünnepelteknek. A programon a Royal zenekar húzza majd a talpalávalót. A részvétel ingyenes, a szervezők 17.30-tól várják a vendégeket.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!