program

2019.03.26. 11:30

Nyolcszáz ember látogatott ki a hétvégi extrém sport napra

Március 23-án ingyenes sportrendezvényt szerveztek az Expo Centerben, ahol extrém sport bemutatók és sportolási lehetőségek is voltak. Nyolcszáz ember látogatott el a hétvégi sportrendezvényre.

P.P.

A Kicsi a bors SE 2015 nyarán jött létre Pécsett, céljuk, hogy népszerűsítsék a harcművészeteket a gyerekek és a szülők körében egyaránt, és emellett felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a mozgás mennyire fontos az ember életében. A hétvégi rendezvényen ezért is próbáltak olyan mozgásformákat bemutatni, amik nincsenek benne annyira a köztudatban, de látványosak. A célkitűzés szerint ezzel sikerülhet elérni azt, hogy aki eddig nem mozgott, nem találta meg a hozzá illő mozgásformát, az ezek után belevágjon valamibe, akár a rendezvényen látott sportágak közül, akár valami teljesen másba.

A pályázat keretében létrejött rendezvénysorozat első állomása tavaly Attalán volt. A programok szinte megegyeztek a Pécsen látottakkal, a településen élők jó része kíváncsi volt és ellátogatott a rendezvényre, de a település méretéből adódóan azért ez a pécsi látogatószám alatt volt.

-Akik eljöttek, azok viszont úgy érzem, egy örök élménnyel távoztak, a helyiekkel beszélgetve azért az kiderült hogy ilyen világszínvonalú bemutatókat a településen lévők korábban még nem láttak, a környéken még csak hasonló sem volt korábban, és ott is ugyanúgy mint Pécsen a vállalkozó szellemű látogatók ki is próbálhatták magukat az adott sportágakban – mondta el lapunknak Szóka Krisztián, a rendezvény egyik szervezője.

A pécsi Expo Centerben nagyon jól sikerült a hétvégi esemény, a jó időnek köszönhetően rengetegen ellátogattak. A szervezők elmondták, hogy a visszajelzések pozitívak voltak, mindenki nagyon jól érezte magát, és a nap végére közel 800 fő látogatott el a sportrendezvényre.

A programon többek között részt vett a Bartendaz-os Street Workout csapat, bemutatójuk után sokan mentek érdeklődni hozzájuk, pár mozdulatot ki is próbálhattak. A Triál biciklis csapat tagjai magyar bajnokok és elit kategóriás triál kerékpárosok, akik a közönség bevonásával lélegzetelállító trükköket mutattak be, egy keréken egyensúlyozva helyből 3-4 métert hajszálpontosan átugorva.

De volt még gold sprint bicikli verseny is, ahol két átalakított szobabiciklivel lehetett versenyezni egy előre beállított távot, és a számítógép képernyőjén követve szurkolni a részvevőknek. Az AirTrackesek egy 12 méteres csúcstechnológiás légszőnyegen, elképesztő szaltókat és csavarokat mutattak be, amiket szintén kipróbálhattak a vendégek.

A freestyle focistákat sokan ámulattal nézték, rengeteg trükköt mutattak be. Miután megmutatták hogy mit is tudnak, a lelkes focirajongók egy dekázóverseny után pár trükköt is eltanulhattak a srácoktól. A freestyle foci mellett freestyle kosárbemutató is volt, ahol nem is annyira a kosárra dobáson volt a hangsúly, inkább csak a kosárlabda bűvölése volt a cél.

A breaktánc bemutató keretében olimpikonokat is láthattak a résztvevők a színpadon, egy fergeteges show-val. Az önvédelmi bemutatón mindenki betekinthetett a kungfu világába, ahol a bemutatók után, aki kedvet kapott hozzá, megtanulhatta, hogy egy-egy kézlefogásból hogyan tud könnyen, külön erőfeszítés nélkül kiszabadulni.

Az akrobatikus kosár show-t nézve az ember kicsit elhitte, hogy a srácok valóban tudnak repülni. Precízen zsákoltak újra és újra, a szemmel alig követhető szaltók után. Ezek mellett egész délután ingyenesen lehetett egészségügyi szűréseket csináltatni és íjászkodni annak, aki hajlandó volt kicsit sorban állni, mert végig óriási érdeklődés övezte ezeket a lehetőséget is. A gyerekek pedig az ingyenesen használható légvárban, kihelyezett tollassal, kosárral, amerikai focival és focilabdával és üthették el a bemutatók közti időt.

A meglepetés vendég pedig Bagi Mátyás edző volt, a sportolás és az egészséges életmód elkötelezett híve, aki Hódmezővásárhelyen 2015 óta lehetőséget biztosít a mozogni vágyóknak, hogy hetente egyszer ingyenesen részt vehessenek egy edzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!