Gratulálunk!

2019.03.12. 20:00

Sakk-matt: Szép Hanna sikerre vitte a jó ötletét

Tavaly decemberben különdíjjal jutalmazta a zsűri a váci Kaleidoszkóp VersFesztiválon a mohácsi Szép Hannát, a pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákját, akinek már kicsi kora óta élete része a verselés.

Pauska Petra (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Tavaly év vége felé Kovácsné Bodor Erika, Szép Hanna mentora hívta fel a lány figyelmét egy országos pályázatra, amit az MVM Paks Atomerőmű Zrt. hirdetett meg DIY (Do It Yourself – Csináld magad!) alkotók számára.

A tehetség elmesélte, hogy ezelőtt részt vett már egy hasonlóan környezettudatos pályázaton a Csányi Alapítvány berkein belül, így ez adta az ötletet mentorának, hogy megemlítse a lehetőséget a fiatal lánynak.

– Miről szólt a verseny?

– A verseny fő célja az értékmegőrzés, a környezettudatosság és a potenciális hulladékok mennyiségének csökkentésére irányult, s erre fókuszálva kellett elkészíteni a pályamunkákat, régi vagy használt dolgokból újat alkotni, s így a hulladéknövelés helyett új értékeket teremteni. Én egy sakk-készletet adtam be pályázati anyagként, amit hulladékokból (kupakokból, pizzás dobozból stb.) készítettem el – mesélte az ifjú alkotó.

– Milyen kategóriában indultál az ötletpályázaton?

– A „Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok” kategóriában adtam le a pályamunkámat. Meglepetésemre és hatalmas örömömre február elején kaptam egy e-mailt, s benne egy személyre szóló meghívót a verseny díját­adó ünnepségére, s a hírt, hogy a szakmai zsűri a pályamunkámat első helyezéssel díjazta.

– Mikor rendezték meg a díját­adót?

– Március 2-án volt az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség Pakson, az atomerőmű irodaépületében. A díjazottak és meghívott vendégeik egy fantasztikus rendezvény részesei lehettek az első pillanattól kezdve, ahogyan megérkeztek. Mindenkit nagyon kedvesen fogadtak, majd megkezdődött a díját­adó, ahol az 1800 beérkezett pályamunka közül több mint 200 részesült díjazásban.

– Hogyan értékeled a szereplést?

– Nagyon köszönöm az alapítványnak az utazáshoz nyújtott segítségét, illetve Erika néninek hogy felhívta a figyelmemet erre a lehetőségre – mondta végezetül Szép Hanna.

Több kategóriában osztottak díjat

Az átadón több kategóriában és ezeken belül külön juniorkategóriában is osztottak ki első, második és harmadik helyezéseket, illetve rengeteg értékes különdíjat ítélt oda a neves zsűri az ifjú és tehetséges alkotóknak.

A díjátadó közben az épp díjazott alkotó munkáját egy kivetítőn láthatták a résztvevők, ennek köszönhetően együtt ismerhettek meg minden alkotót a fantasztikus ötletével és a sokszor művészi kivitelezésével, így sok új ötlettel ismerkedhettek meg a résztvevők a jövőre vonatkozóan. A díját­adót követően svédasztalos vendéglátással zárult a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!