Kozármisleny

2019.03.24. 14:25

Százötvenmillió forintba kerül az új kerékpárút

A napokban elkezdődött a kerékpárút építése a városban. A beruházás célja a település úthálózatának fejlesztése, az intézmények kerékpáros megközelítésének javítása, valamint a település közlekedésbiztonságának fokozása. Az új kerékpár­út több mint 152 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Zsigmond József

– Elindultak azok a fejlesztések Kozármislenyben (kerékpárút, naperőmű, zöld energia hasznosítás), ami még inkább zöldebbé varázsolja városunkat – mondta el lapunknak Biró Károly polgármester. – A kerékpáros fejlesztés révén nemcsak új szakasz épül meg, hanem fedett kerékpártárolók lesznek kialakítva a buszvárókban.

A projekt keretében sor kerül az autóbusz-közlekedéshez kapcsolódóan valós idejű adatokon alapuló utastájékoztató rendszer kialakítására. A fejlesztés eredményeként két új gyalogos-átkelőhely létesül, bővül a település közvilágítással való ellátottsága és a csapadékvíz elvezetése is megtörténik. Ezáltal Kozármisleny meglévő kerékpárút hálózata közel tíz kilométer – kijelölt és épített – kerékpárúttal bővül, ami mellett rengeteg növényt is elültetnek. A munkálatok nyár elejére befejeződnek, ezután pedig már könnyedén megközelíthető válik biciklivel a városháza, a rendőrség, az orvosi és fogorvosi rendelő, a templom, a bölcsőde, az óvoda, az iskola, a sportcsarnok, és a művelődési ház is.

– Ez a projekt szorosan kapcsolódik a Zöld Város pályázathoz, ami révén fejlesztjük majd a ligetes szabadidős területet a művelődési háznál – közölte a polgármester.

Futóbiciklit is beszereznek

A 152 millió forintos projekt keretében kerékpárokat, valamint futóbicikliket is beszereznek, melyek segítségével a településen élő felnőttek, iskolás és óvodás korú gyerekek megismerkedhetnek a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályaival. A tervezett szemléletformálási kampány során a kerékpáros közlekedést egészséges és környezetbarát alternatívaként ismerhetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!