Baranya

2019.03.22. 12:30

Több vadhúst az asztalokra!

A vadhús fogyasztását szeretné népszerűsíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezete.

B. D.

Forrás: afp

Az idei évben nagyszabású vadhús népszerűsítő programba kezd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezete. A kezdeményezés nyitásaként közös sajtótájékoztatót tartottak.

A tájékoztatón Agyaki Gábor, az OMVK Baranya Megyei Szervezetének elnöke, Rittlinger József a NAK Baranya Megyei elnöke és Madaras Zoltán a Baranya Megyei Közgyűlés Elnöke elmondta, hogy Magyarország egy vadászati nagyhatalom és mind minőségben és mennyiségben olyan állománnyal rendelkezünk, ami a világon szinte egyedülálló. A vadhús fogyasztása mellett szól, hogy rostban és fehérjében gazdagabb a haszonállatok húsánál. Nem várható azonban, hogy mindennapos lesz a háztartásokban a vadhús fogyasztása, de szeretnék a 0,4 kg-os éves hazai vadhús átlagfogyasztást feljebb tornászni. Ezért folytatásként egy kóstolóval is népszerűsítik a vadfogyasztást március 22-én, délután fél háromkor Pécsen, a Kossuth téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!