Pécs

2019.04.02. 08:35

Festhettek és szobrászkodhattak is

Hagyományteremtő céllal rendezték meg a Művész Péntek elnevezésű eseményt a PTE Művészeti Karán, amelynek során az érdeklődők megismerhették a művészetek sokszínűségét. A rendezvényt a PTE Brass Band fúvósai nyitották meg.

T. V.

Gábriel Róbert, az egyetem általános, tudományos és innovációs rektorhelyettese köszöntőbeszédében elmondta, a művészet nagyon sokoldalú a Pécsi Tudományegyetemen.

– A művészeti tevékenység a külső szemlélők számára gyakran egy kicsit misztikus. Ez a misztikum úgy oldható a legjobban, ha néha bepillantást engedünk ezekbe a tevékenységekbe. Ez a péntek délután arról szól, hogy megismerkedjünk ezekkel a tevékenységekkel kellemes környezetben, szakavatott kollégák vezetésével – fogalmazott a rektorhelyettes. Hozzátette: olyan távlati célt is kitűzött az esemény kapcsán, hogy jó lenne, ha a jövőben minden pécsi egyetemi polgár otthonában ott lenne egy eredeti művészeti alkotás.

Hoppál Péter kulturális alapellátás kiterjesztéséért felelős miniszteri biztos a rendezvényen úgy fogalmazott, a művészet jelenléte az életünkben, az alkotó módon történő részvétel valamilyen művészeti alkotásban rengeteg kompetenciánkat fejleszt.

A program alkalmával a PTE Művészeti Kar hallgatóinak munkáiból összeállított kiállítás is megtekinthető volt, Nemes Csaba, a Képzőművészeti Intézet igazgatója vezette végig a tárlaton a látogatókat. Ezt követően kezdődtek a workshopok, ahol minden érdeklődő ecsetet, mintázót, vésőt ragadhatott, és előcsalogathatta magából a művészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!