Baranyai körkép

2019.04.13. 10:55

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Szakmák éjszakája

Megyénk valamennyi szakképző intézménye csatlakozott az immár negyedik éve megrendezett országos programsorozathoz, a Szakmák éjszakájához.

Zs. K.

A Szakmák éjszakáján, illetve tegnap egész nap a hegesztéstől kezdve a virágkötészeten át az autószerelésig minden szakmát kipróbálhattak az érdeklődő fiatalok. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Elnöksége társszervezőivel Szakmák Napja szakmabemutató kiállítást rendezett. A szakmák bemutatása ebben az évben is interaktív, játékos módon történt, mely segíthet abban, hogy a gyerekek megismerkedhessenek gépekkel, eszközökkel, alapanyagokkal, folyamatokkal.

A villányi Teleki Zsigmond Szakközépiskola is várta a szőlészet, borászat iránt érdeklődőket. Illatanyagminták felismerésére, boroscímke tervezésére versenyt rendeztek, a „Minden cseppért kár!” elnevezésű feladatban pedig lopóval (hébérrel) kellett megadott idő alatt megadott mennyiségű bort kinyerni a hordóból, majd borospohárba tölteni. A teljesítmény értékét növelte, ha egyáltalán nem csöppent ki a bor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!