korszerűsítés

2019.04.17. 13:15

Új bérlő jöhet a régi fürdőbe Komlón

Bérlőket keres a teljes energetikai korszerűsítés előtt álló hajdani bányászfürdő épületébe az önkormányzat – cél, egy kereskedelmi és szolgáltató központ kialakítása.

wald kata

Bérlőket keres a megújuló hajdani bányászfürdőbe az önkormányzat – döntött a képviselő-testület. A városközpont nyugati szélén található egykori Kossuth-fürdő épületét közel négyszáz millió forintból újítja fel és hozza használható állapotba pályázati forrásból a város. Cél egy kereskedelmi és szolgáltató központ kialakítása. Az energetikai korszerűsítés során az épület teljes fal- és tetőszerkezetét szigetelik, és lecserélik a nyílászárókat.

– A beruházás a tervezési szakasznál tart, várhatóan egy hónapon belül a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás is megindul

– tájékoztatott Polics József polgármester.

A cél, hogy mire megvalósul a fejlesztés, bérlőkkel töltsék meg az épületet – szerkezetkész állapotú helyiségeket kínál a város, kedvező feltételekkel. A használók kötelezettsége lenne, hogy az általuk bérelt ingatlanrészt saját céljukra és annak megfelelően felújítsák, kialakítsák, illetve gondoskodjanak az adott épületrész szükséges közműveinek kiépítéséről.

– Több érdeklődővel is tárgyaltunk már – zömében raktározási, logisztikai tevékenységet folytató vállalkozások, illetve könnyűipari cég is jelezte, hogy beköltözne az épületbe – emelte ki a polgármester.

Versenytárgyalást hirdet a város: mivel a több szintes épület emeleteinek hasznosítása a földszinti részen kialakítandó liftek megvalósulásához köthető, ezért elsőként erre a részre keresnek bérlőt, aki vállalja a felvonók megépítését.

Új munkahelyek

A fejlesztést követően a jelenleg romos állapotban lévő hajdani bányászfürdőből egy jól használható, alacsony energiafelhasználású ingatlan válik. A felújítás hozzájárul a vállalkozások letelepedési kedvének növeléséhez, a kereskedelmi és szolgáltató központ kialakításával munkahelyek jönnek létre. A beruházás keretében az önkormányzat a vállalkozások számára kedvező feltételek mellett szeretné elérni a város gazdasági fellendítését. A fejlesztés eredményeként munkahelyek jönnek létre, csökken a munkanélküliség, nő az iparűzési adóbevétel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!