Vokány

2019.05.16. 08:45

Palacsintával kínálták a településen átutazó autósokat

Nem kis meglepetés érte azon autósokat, akik a településen mentek át a múlt hétvégén. Polgárőrök állították meg őket, és fiatal hölgyek palacsintával kínálták az utasokat.

Zs. J.

– Az időjárás kedvezett a Nagy Palacsintás Napunknak – mesélte mosolyogva Bálintné Eibel Izabella. – Huszonöt kiló lisztet, 80-90 házi tojást használtunk fel. Kakaós, fahéjas, házi lekváros mellett amerikai és óriáspalacsinta is készült. Egy különlegesség is volt: palacsinta-tésztában kisütött akácvirág.

Mint a Művelődési Ház vezetője elmondta, arra törekszenek, hogy minél több helyit megmozgassanak. Reméli, hogy olyan jó kis közösség alakulhat ki, hogy sokak számára vonzó lehetőség lehet Vokányba költözni.

A nap a Tésztagyár, a kézimunka, a gyógytorna, a jóga, a röplabdás csajos klubok, szülői munkaközösség tagjai, az óvoda vezetői és az egyházi közösségek segítsége nélkül nem jöhetett volna létre. Gyűjtést is szerveztek, amelyből 108 ezer forint folyt be. A pénzt tegnap átutalták a PTE Sebészeti Klinika Égési Osztályának, akik egy új mobil fürdőkádat szeretnének vásárolni.

Aki lemaradt a palacsintás napról, az a tervek szerint jövőre bepótolhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!