Pécs–Mohács

2019.06.15. 10:55

A busómaszkot is felpróbálták

A kassai magyar Márai Sándor Általános Iskola és Gimnázium hosszú ideig tartott fenn baráti kapcsolatot a pécsi Leőwey Klára Gimnáziummal. Mind a két iskolában nagy hagyománnyal rendelkező diákkórus működött és működik, így nem meglepő, hogy a kórusok éveken át látogatták egymást.

Zs. J.

– Most a Nagy Lajos Gimnázium keresett meg minket a Határtalanul! program keretében, hogy mit szólnánk hozzá, ha diákjaink ide Baranyába, a pécsiek pedig Kassára utaznának osztálykirándulásra – mondta el lapunknak Ferencei Andrea, a kassai iskola igazgatóhelyettese.

Rá is bólintottak, így nemrég 36 elsős gimnazista és négy kilencedikes felvidéki diák látogatott el Pécsre. A négynapos kirándulás során megnézték Pécs nevezetességeit: a székesegyházat, a Zsolnay-negyedet, a Gázi Kászim pasa dzsámiját, és ellátogattak Mohácsra is, ahol többen busóöltözetbe is belebújtak.

– Ez volt az első találkozásunk. Remélem hosszú távú lesz a kapcsolatunk, rajtunk ez nem fog múlni – mondta mosolyogva a kassai iskola igazgatóhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!