Pécs

2019.06.24. 11:00

Látványos volt a mentés

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány június 22-én, szombaton egy mentési bemutatóval egybekötve megnyitotta A légimentés története című kiállítását. Fényképek segítségével mutatják be a magyarországi légimentést és a miskolci, debreceni, balatonfüredi, szentesi és pécsi légimentő bázisok életét

B. D.

A délutáni órákban a rendezvény megnyitásaként köszöntőt mondott többek között Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Madaras Zoltán, Baranya Megyei Közgyűlés elnöke is, valamint a Magyarországi Légimentésért Alapítvány nevében ismertette az alapítvány célját és tevékenységét Leskó István, a kuratórium elnöke.

Céljuk a magyarországi légimentés magas színvonalának megőrzése, fejlesztése és működésének támogatása, továbbá a lakosság egészségkultúrájának javítása. Ezt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílt megtekinteni a fotókiállítást, amely július 13-áig látható, és a célja, hogy közelebb hozzák a lakossághoz a mentőhelikoptert és annak személyzetének mindennapjait.

Négy órától kezdetét vette a védelmi szervek közös mentési bemutatója a pláza parkolójában, amelyben egy fának ütközött és a gépjárműbe szorult két személy mentési folyamatát mutatták be az egybegyűltek számára. A mentési akcióban részt vett és segédkezett a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, a Pécsi Motoros Polgárőr Egyesület és a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület VÁKUM Vöröskeresztes Alapszervezete is.

A bemutatót követően a helyszínen megtekinthető volt többek között a mentőhelikopter is, amelyet az érdeklődők nem csak messziről csodálhattak meg, hanem akár bele is ülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!