Csirkepaprikás

2019.06.27. 16:10

Már készülnek Bólyban a szüreti fesztiválra

Idén immár huszon­egyedik alkalommal rendezik meg a Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált Bólyban a Kántor-réten.

W. K.

Jóllehet a megmérettetésre bő két hónap múlva, szeptember 7-én kerül csak sor, a készülődést már idejekorán megkezdték a szervezők.

A hangulatos megmérettetésre hagyományosan nemcsak helyi és környékbeli „versenyzők” szoktak előzetesen beregisztrálni, hanem az ország más tájegységeiből is rendre érkeznek csapatok.

Mint ismeretes, a híresen jó szüreti csirkepaprikást a bólyiak hosszú lével és úgynevezett „kanalas galuskával” készítik. A főzés idén is csak fával lesz lehetséges, amelyet minden csapat számára a helyszínen biztosítanak. Az asztalok dekorációja zsűrizésen vesz részt – ebben az esztendőben is érdemes lesz tehát szépen teríteni –, az első három helyezett értékes ajándékban részesül.

Az asztalok között a PTE Brass Band muzsikál majd, 19 órakor Bagossy Brothers Company koncert kezdődik, majd a napot a szokásoknak megfelelően hangulatos szüreti bál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!