politika

2019.08.17. 15:30

Az újabb baloldali polgármesterjelölt megosztja az ellenzéket Pécsen

Igencsak megoszthatta az ellenzéki oldalt a tény, hogy Kóbor József, az LMP képviselője bejelentkezett polgármesterjelöltnek. Ez derül ki a Pécsi Újság.hu forrásai, Fidesz-ellenes pécsiek egy csoportja szerint. Számukra ugyanis Péterffy éppen olyan elfogadhatatlan, mint Gyurcsány Ferenc vagy a várost kiárusító szocialisták, az erőmű volt vezetője viszont az ő emberük – vélekedtek. 

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: Laufer László

Mint azt az egyik, magát független és eltántoríthatatlan Orbán-ellenesnek valló képviselőjük elmondta, meglehetősen csalódott az ellenzéki összefogás pillanatnyi állapota miatt, mert számára „visszataszító, hogy Pécsett Gyurcsány Ferenc és a DK fújja a passzátszelet„.

Utalt arra, hogy a bukott politikusnak, Gyurcsánynak nemcsak helye nem lenne a közéletben, de az egyenesen „gyomorforgató, hogy amolyan baloldali, ellenzéki megváltóként meleg fogadtatást kapott Pécsen Mellár és Péterffy társaságától”.

Szerintük a „régi brigáddal minimum bizonytalan„ a Fidesz leváltása, holott éppen ez lenne az egyetlen és legfontosabb cél.

Egy másik ellenzéki, ugyanakkor a Jobbikkal szimpatizáló képviselő, aki szintén neve említésének mellőzését kérte, azt mondta: hónapokkal ezelőtt sem voltak biztosak abban, hogy a szinte tisztán korábbi baloldali politikusokból álló társaság képes lesz visszavenni Pécset a Fidesztől, de reménykedtek.

Az a tény viszont komolyan kétségeket keltett bennük, hogy egy új, „tiszta, múltját tekintve támadhatatlan, becsületes” polgármesterjelölt is feltűnt a színen Kóbor József LMP-s képviselő személyében.

Szerinte az LMP-s jelölt meg fogja osztani Orbán utálóit a városban, mert sokuk szerint jobb választás a pécsiek számára Páva Zsolt utódjául Péterffynél. Felhozta: Kóbor személyének Péterffyvel szemben semmi köze a baloldali oligarchákhoz, Gyurcsányhoz és az MSZP-hez, azaz „nem egy beágyazott ember a bukott baloldali vircsaftból; nem úgy, mint a volt erőműigazgató„ – tette hozzá.

Péterffy egyébként azért is zavarhatja a kormányoldal ellenzőinek egy részét Pécsett, mert elmondásuk szerint „túl sok körülötte a balhé”.Ráadásul, hívták fel a figyelmet, nem is a Fidesz, hanem főként azok a civilek emlékeztetnek a korábbi erdőégetésekre, akik korábban párthovatartozástól függetlenül harcoltak a mecseki fákért és a lokátormentes Tubesért.

Mint ismeretes, Péterffy Attila annak idején észrevétlen maradt Pécs megvédésében, amikor a Tubesért való kiállás volt reflektorfényben, s tény, hogy vezetése alatt a Pécsi Hőerőmű temérdek mennyiségű mecseki fa eltüzelésével került be a hírekbe.

Az ellenzéki oldalon a Péterffy körüli bizonytalanságokat az sem oszlatja el, hogy a francia tulajdonú erőmű korábbi vezetője felvállal, sőt támogatásra ajánl olyan képviselőjelölteket, akik korábban „részt vállaltak Pécs eladósításában, lezüllesztésében, ráadásul olyan is akad köztük, akit jogerősen elítélt a bíróság„ – mondta egyikük.

Az már csak mellékes a lapunk által megkérdezettek szerint, hogy Péterffy zavaró, agresszív, más véleményt meg nem tűrő, erőszakos stílust alkalmazott az ellenzéki pártokkal való tárgyalások, egyeztetések során az elmúlt bő fél évben, míg Kóbor és az LMP a nyugodtságot képviselte – már amíg szóba álltak velük a választási előkészületek során.

Úgy vélekedtek, még van néhány hét arra, hogy „újragomboljuk a kabátot és újra elővegyük, mi a legfontosabb, a Fidesz leváltása Pécsen, vagy újabb öt év ellenzékben”, mert szerintük erről szól most a diskurzus vezető ellenzéki emberek között is városunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában