Piaci viszonyok

2019.08.07. 20:00

Egy teljes lakótelep maradt élelmiszerbolt nélkül

Az élelmiszerbolt az elmúlt évtizedben többször cserélt gazdát, ám rövid idő után mindenki lehúzta a rolót.

Zs. J.

Elkeseredésében ragadott tollat olvasónk, aki szerint sok nyugdíjas lakik a környéken, akiknek nagy segítség volt korábban, hogy csak néhány lépést kellett megtenniük, hogy a napi bevásárlást elvégezzék.

Most így nem marad más hátra számukra, minthogy buszra üljenek, és több megállónyi utazás után vásároljanak élelmiszert.

Olvasónk szerint szomorú, hogy ez megtörténhet egy egész városrésszel.

Lapunk úgy tudja, az Árpádvárosban üzemelő élelmiszerbolt az elmúlt évtizedben többször cserélt gazdát, ám rövid idő után mindenki lehúzta a rolót. Egyes vélemények szerint amiatt, mert kicsi volt a forgalom, ezért nem érte meg fenntartani. A legutolsó üzemeltetője az élelmiszerboltnak a Mecsek Füszért Zrt. volt, ezért megkérdeztük a baranyai céget, hogy mi indokolta a bezárást, és terveznek-e újabb bezárásokat, vagy átalakításokat a megyében.

– Pécsen az elmúlt hónapokban egy boltunkat zártuk be. Ez egy bérlemény volt, amit az épület tulajdonosa a bérleti szerződés lejártával visszavett – mondta lapunk megkeresésére Taferner Ákos, a Mecsek Füszért Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Taferner Ákos közölte, hogy a jelenlegi helyzet alapján nem terveznek további változásokat Baranya megyében.

Amennyiben lehetőségük nyílik, további boltokat szeretnénk nyitni, illetve a régi boltjaikat felújítani, hasonlóképen mint az újhegyi boltjuknál történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!