Beruházás

2019.08.13. 15:37

Sikeresen pályáztak, megújulhat a rendelő

A 37,3 millió forintos támogatásból bővítik az épületet egy új rendelővel, váróval és vizesblokkal , illetve új eszközöket is beszereznek.

T. V.

Ungvár, 2018. február 1. Kislány kanyaró elleni védõoltást kap az egyik háziorvosi rendelõben a kárpátaljai Ungváron 2018. február 1-jén. Január végén nyolcezer adag, a veszélyes, fertõzõ betegség elleni oltóanyagot adott át a magyar kormány humanitárius gyorssegélyként több mint 100 millió forint értékben Grezsa István, Kárpátaljáért felelõs kormánybiztos Ungváron az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének. MTI Fotó: Nemes János

Forrás: MTI

Fotó: Nemes János

A nyár elején nyújtotta be a község önkormányzata pályázatát a Magyar Falu Programban az orvosi rendelő felújítására. A közelmúltban a Miniszterelnökség közzétette a pályázat eredményét, melyből kiderült, hogy az országban 186 orvosi rendelő épülhet vagy újulhat meg, Bicsérd is nyert.

Így a 37,3 millió forintos támogatásból bővítik az épületet egy új rendelővel, váróval és vizesblokkal , illetve új eszközöket is beszereznek.

Vér József polgármester tájékoztatása szerint a Magyar Falu Program megnyíló pályázati lehetőségei közül még összesen hét projektben szeretnének részt venni. Ezek közül az óvoda felújításának, bővítésének pályázati anyaga már előkészítés alatt van, továbbá tervezik az önkormányzati belterületi utak – Kossuth és Alkotmány utcák – felújítását is.

Fejlesztenék a temetőt, támogatnák a falu- és tanyagondnoki szolgálatot, emellett a tervek között szerepel a polgármesteri hivatal felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!