szabadidő

2019.08.12. 20:00

Új gazdáikat várják a horgászkártyák

Több mint 300 horgászkártya várja tulajdonosát a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége irodájában – ezek kikézbesítése az igénylők által megadott lakcímekre sikertelenül zárult, azok visszakerültek a feladóhoz.

Wald K.

Fotó:

Mint ismeretes, ez év januárjától a bankkártya méretű, QR-kóddal ellátott Magyar Horgászkártya váltotta ki a papíralapú horgászigazolványt – enélkül idéntől nem lehet horgászni.

Az elkészült kártyák nagy részét a posta ajánlott küldeményként sikeresen kézbesítette, viszont számos levél nem talált gazdára – rossz címet adtak meg az igénylők a regisztrációkor, a postás nem tudta beazonosítani a lakcímet, vagy a címzett elköltözött. Ezek a küldemények visszakerültek a Magyar Országos Horgász Szövetség központjába, így számos horgász önhibáján kívül nem kapta kézhez a levelet. Hogy mielőbb hozzájussanak az érintettek a horgászkártyájukhoz, a megadott címhez legközelebb eső tagszövetségi irodához kerültek a kézbesítetlen küldemények. Így a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége irodájában (Pécs, Teréz u. ­11–13.) 303 darab át nem vett horgászkártya várja a tulajdonosát.

Mint azt Bugyi Sándor, a Komlói Bányász Horgász Egyesület elnöke elmondta, az öt évig érvényes kártya 2200 forintba kerül, az összeg befizetését követően regisztrációs lapot kapnak az igénylők – ezzel már kiváltható az állami horgászjegy, a plasztikkártya kipostázását tehát nem kell megvárni. Meglétét a halőrök se vizsgálják – csak a területi, illetve napijegyeket ellenőrzik. Ezeket csak állami horgászjegy birtokában lehet kiváltani, amit pedig csak azok kaphatnak, akik regisztráltak, igényelték és kifizették a Magyar Horgászkártyát.

Egyszerűsödik az adminisztráció

A Magyar Horgászkártyán az adatokat felhő alapú rendszereken tárolják, ezzel pontos nyilvántartást vezetve a horgászok számáról, tagsági adatairól – segítségével jóval könnyebbé válhat az adminisztráció. A kártya mögötti nyilvántartás segítségével fokozatosan az összes eddigi papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, az állami horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, és a hosszabb távú terv szerint idővel a fogási napló is internet alapon működne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!