Sellye

2019.08.05. 12:08

Ünnepelt az egész város

Az időjárás hiába fenyegetőzött, nem sikerült elmosnia a városnapi rendezvényeket, amelyeket most hétvégén tartottak Sellyén. A program már péntek délután elkezdődött az ünnepi testületi üléssel, ahol a hagyományokhoz híven „Sellyéért” kitüntetéssel díjazták azokat, akik sokat tettek a városért. Idén az elismerést az Aranyősz Nyugdíjas Klub dalköre, dr. Szabó András körzeti orvos, lelkész és Az Ormánság Egészségéért Nonprofit Kft. dolgozói kapták.

M. R.

Pénteken már állt a fesztiválsátor a Termálfürdő előtt, ahol hat órától néptánccsoportok és zenekarok szórakoztatták a közönséget, de a legnagyobb sikere a horvát Mejasi együttesnek volt. Rengetegen eljöttek a koncertre, nemcsak a környékről, hanem még Baja mellől is érkeztek vendégek.

A szombati nap a horgász- és futóversennyel kezdődött. Félő volt, hogy le kell mondani a rajtot, de szerencsére az időjárás kitartott, így mindenki elindulhatott a versenyeken. Délután a sport helyett a gasztronómia kapta a főszerepet az Ízek Utcáján. Szabad tűzön főttek a magyar, a horvát, az erdélyi és a roma konyha legfinomabb ételei. Hogy milyen jól sikerültek ezek a különlegességek, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy nagyon hamar el is fogytak.

Ez persze nem azt jelentette, hogy ezután ne lett volna érdemes kilátogatni a rendezvényre, hiszen egész délután, sőt még este is kitartottak a különböző programok, amik nagyon népszerűek voltak. Bereczki Zoltán akusztikus műsora, az Abba Sisters fellépése és a Csík zenekar koncertje is telt házas volt.

A városnapi programok vasárnap zárultak az úszóversennyel és a délelőtti gyerekprogramokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!