eredmény

2019.09.10. 20:00

A kőtornyok varázsa: magasan nyert a Babás szerkövek a megye 7 csodája szavazáson

A Megye 7 csodája játékunkban olvasóinkat arra invitáltuk, hogy segítsenek megkeresni megyénk legszebb, lenyűgöző természeti képződményeit. A játékban először jelölni lehetett csodákat, majd a legtöbb jelölést kapó csodára szavazhattak olvasóink. Jelölni és szavazni a Dunántúli Naplóban és a bama.hu-n is lehetett. A végeredmények a két fórumon leadott szavazatok összesítéséből született meg.

Zs. K.

És a szavazók nyerhettek is. Az online szavazók között (13 megyében) kisorsoltunk egy 200 ezer forint értékű vásárlási utalványt, melyet Molnár Melinda szekszárdi olvasó nyert.

A Dunántúli Naplóban szavazók között a megyénkben kisorsoltunk 1 db 2 főre szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe, amitMaurer Krisztina komlói lakos nyert. Most pedig leplezzük le, szavazóink szerint melyik jelölt csoda lett a megye 7 csodája, melyek kapták a legtöbb szavazatot.

Örömmel vettük, hogy olvasóink figyelmét felkeltette a felhívásunk, ezt a számok is jól mutatják, ugyanis a bama.hu-n leadott szavazatok száma meghaladta a kétezret, míg a szerkesztőségünkhöz eljuttatott szavazólapokon csaknem háromszáz szavazat érkezett az olvasóink által kijelölt természeti csodákra.

Érdekesség, hogy az online és a postai úton szavazók között más-más természeti csoda győzött, hiszen a szavazószelvényeken az Abaligeti Cseppkőbarlang mellé érkezett több „x”. Az online szavazók között pedig – így az összesítésben is – magasan nyert a Jakab-hegyi Babás szerkövek.

Az összesített eredmény szerint tehát a három legtöbb voksot kapó baranyai természeti csoda a Babás szerkövek (1.), Szársomlyó (2.) és az Abaligeti cseppkőbarlang (3.). Az Óbányai vízesést a postai úton szavazók hozták fel a 4. helyre, megelőzve ezzel az Orfűi tavakat (5.). Ezen kívül a Zsongorkő (6.) és a Dráva-mente (7.) kapta még a legtöbb szavazatot olvasóinktól. A hét csodát 1-1 emléktáblával fogjuk díjazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!