veteránok

2019.09.17. 12:30

Autócsodák találkoztak Pécsen

Tizedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Veteránjármű Találkozót az Oldtimer Club Pécs szervezésében a hétvégén a baranyai megyeszékhelyen.

Zs. J.

A háromnapos rendezvényre Magyarország különböző részeiről – Budapestről, Sopronból, Zalaegerszegből, Szegedről – és külföldről, Horvátországból, Franciaországból érkeztek a szebbnél szebb kocsik, motorok.

Szombaton a veteránjármű találkozó résztvevői ellátogattak Máriagyűdre, ahol megnézték a kegytemplomot, majd a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontba vették az irányt, vasárnap délelőtt pedig pécsi városnézés szerepelt a programban. A járműtulajdonosok a Széchenyi téren parkoltak le, ahol a városlakók megcsodálhatták a különleges járműveket. Az egyik különlegességnek az 1934 és 1935 között gyártott Wolseley Nine kocsi számított. A nyitott túraautó modell korlátozott mennyiségben készült, így ez a típus régen is ritkaságszámba ment. Összesen 49 készült belőle, melyekből csak két darab maradt fenn: az egyik az Egyesült Királyságban található, míg a másik Orosházán, ez a jármű érkezett Pécsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!