Mohács

2019.09.23. 08:13

Ma a bringásoké lesz a belváros

Idén is csatlakozott Mohács az Autómentes Nap programjaihoz.

M.B. (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gutesa

Az egyre növekvő járműforgalom miatti környezeti, baleseti és városképi problémákra kívánja felhívni az Európai Unió által kezdeményezett Autómentes Nap, amit hétvégén rendeznek világszerte. A program legfontosabb üzenete, hogy autók helyett gyalog, biciklivel vagy a közösségi közlekedési eszközökkel járjanak munkába, iskolába és ügyeiket intézni a települések lakói.

Hétfőn délelőtt várják az érdeklődőket a város több pontján. A polgármesteri hivatal invitálását 250 diák és pedagógus már elfogadta a város iskoláiból. Ezt aligha fogják megbánni, ugyanis az önkormányzat 1.125.000 Ft-ot nyert a rendezvény megtartására, amiből kerékpárokat és ajándékokat adnak át számukra. A délelőtt kilenc órakor kezdődő program résztvevőit Szekó József, Mohács polgármeste és Kovácsné Bodor Erika alpolgármester köszönti.A rendezvényhez kapcsolódóan a Mohácsi Rendőrkapitányság 9.00–13.00 óra között a városháza előtt ingyenes kerékpár-gravírozást tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!