felhívás

2019.09.18. 12:40

Városismereti versenyt hirdet a Janus Pannonius Múzeum

Városismereti vetélkedőt szervez a Janus Pannonius Múzeum szeptember 28-án, szombaton 9:00 és 13:00 óra között. 

A rendezvény célja: a Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából rendezett városismereti túraversenyen a résztvevő csapatok megismerkedhetnek a Tettye-környék természeti és történelmi nevezetességeivel, s közben kipróbálhatják a JPM Természettudományi Múzeum új, mobiltelefonos „kincskereső” alkalmazását is.

Rajt és cél: JPM Várostörténeti Múzeum (Pécs, Felsőmalom u. 9.)

Táv: kb. 4-5 km, menetidő feladatmegoldással: max. 2-2,5 óra

Kategóriák:

3-5 fős csapatokat várnak a következő kategóriákban:

1. kategória: általános iskolás felsőtagozatosok (12 év alatt felnőtt vagy középiskolás kísérővel)

2. kategória: középiskolások

3. kategória: felnőtt (18 év felettiek)

4. kategória: családos

Gyülekezés és indulás: A csapatok azonos időközönként indulnak a JPM Várostörténeti Múzeumból (Pécs, Felsőmalom utca 9.), a helyszínen tartott előadás és feladatmegoldás után. Gyülekezés így több időpontban várható – a nevezések alapján mindenki megkapja e-mailben saját csapatának gyülekezési időpontját.

Nevezési határidő: szeptember 20., péntek

Nevezni e-mailben lehet az alábbi adatok megadásával:

- csapatnév

- csapattagok nevei, születési ideje

- egy összekötő-tag e-mail-címe és telefonszáma

A verseny lebonyolítása: Induláskor a csapatok térképet és menetlevelet kapnak. A feladatok megoldásához előzetes készülés nem szükséges, ezek a kiállításokon kapott tájékoztatás vagy a túraútvonalon megfigyeltek alapján oldhatóak meg.

Díjazás:

A kategóriánként az 1-3 helyezettek csapat/egyéni oklevelet, valamint múzeumi belépőket és kiadványokat, támogatók által felajánlott értékes ajándékokat kapnak.

Jelentkezés és információ: [email protected], tel.: 30-257-5170 – Varga Ágnes szervező. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!