Hirics–Téseny

2019.10.21. 17:10

A kistelepüléseken végeztek szűréseket

Országos kampány indult a hátrányos helyzetű településeken élők egészségi állapotának javításáért. A program célja, hogy az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés területi egyenlőtlenségeit minimalizálja és a hátrányos helyzetű településeken élő lakosok egészségtudatosságát erősítse.

T. V.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal által szervezett program keretében Alsószentmárton, Téseny, Hirics és Kisszentmárton lakosai számos ingyenes szűrővizsgálaton vettek részt a közelmúltban. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai a településeken egy speciális buszban méhnyak-szűrővizsgálatokat végeztek.

Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke elmondta, a PTE elkötelezett abban, hogy a nép­egészségügyi szűrővizsgálatok sikeresen megvalósulhassanak, és ennek érdekében az egyetem munkatársai helybe viszik szaktudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!