Pécsvárad

2019.10.28. 08:10

Együtt lehet mesterkedni az őszi szünetben

Az őszi szünet alatt is érdemes lesz ellátogatni a Pécsváradi Élményvárba, hiszen október 28. és november 3. között mindennap különleges programokkal készülnek az egész családnak.

M. R.

Minden 18 év alatti látogató ajándéka kapja a Sasszem kerestetik! játék feladatlapját. A helyes megfejtők között az első tanítási napon, azaz november 4-én ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A család apraja-nagyja együtt fedezheti fel a várat, hiszen a szünetben minden délután három órakor családi várvezetés indul. Erre nem kell külön belépő, a megváltott múzeumi jeggyel látogatható a program. A régi mesterségek megőrzése, bemutatása már régóta szerepel a vár tematikájában, ezekbe az őszi szünetben is bepillanthatunk. Hétfőtől csütörtökig minden nap más szakember érkezik a várba, akiktől megtanulhatjuk mesterségük fortélyait. Hétfőn a csuhéfonást, kedden a kovácsolást, szerdán a mandalarajzolást, csütörtökön pedig az ácsolást próbálhatják ki a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!