Siklós

2019.10.28. 17:30

Jól ütemezett és precíz munkát ígérnek a városházán

Megalakult az új képviselő-testület Siklóson is a minap. A 2019–2024-ig tartó önkormányzati ciklus első, a siklósi vár dísztermében megtartott ünnepi testületi ülésén az önkormányzati választások során megválasztott polgármester és a képviselők átvették megbízóleveleiket és letették hivatali esküjüket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A járási székhelyen Riegl Gábor személyében új polgármester és egy szinte teljesen lecserélődött testület kezdheti meg a munkát, az előző testületből ugyanis Marenics János volt polgármester, valamint Mojzes Tamás és Szalai Ottó képviselők foglalnak helyet a most megalakult grémiumban is. Rajtuk kívül még Rudolf Zsolt, Hirdi Attila, Schneider Péter Pál, Csuga Zoltánné és Katona Csaba szerzett képviselői mandátumot.

Riegl Gábor polgármester megköszönte az előző képviselő-testület munkáját, majd elmondta, szeretné a munkát felpörgetni, más ütemben megvalósítani és némileg a tartalmakat is újragondolni. Az ezekben a napokban induló új ciklus első időszakának legfontosabb feladata a tervezés lesz, az elképzelések szerint „szoros határidőkkel, ütemezetten, precízen”.

– Azok a területeket a jövőben próbáljuk felemelni, amelyekre az elmúlt időszakban nem volt elegendő forrás, vagy éppen elegendő idő és figyelem. A tervezés mellett az előző képviselő-testület által nyert pályázati forrásokból megkezdett projektek kivitelezése, lebonyolítása lesz a feladat, emellett a jövőre koncentrálva szeretnénk újabb és újabb fejlesztéseket megvalósítani – mondta az új városvezető.

A testületi ülésen a polgármester javaslatára a választásokon képviselőjelöltként legtöbb szavazatot kapott és az előző testületben is képviselőként dolgozó Mojzes Tamást választották meg alpolgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!