politika

2019.10.22. 07:00

Továbbra sem szólal meg Csorbai Ferenc, Mohács szocialista polgármestere

Balliberális újságokon kívül más lapoknak nem nyilatkozik Csorbai Ferenc, Mohács MSZP-s polgármestere, aki viszont éppen azzal magyarázza a rá leadott kevés szavazatot, hogy nem szólalhatott meg a helyi médiában, nem mondhatta el elképzeléseit. Rajtunk mindenesetre nem múlik: számos esetben, legutóbb hétfőn is kerestük a hivatala elfoglalására készülő Csorbait, azonban nem reagált hívásainkra – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A választásra jogosult 15 ezer mohácsi közül mindössze 1867 lakos támogatta az egyedüliként induló szocialista jelöltet, míg 4076 ember – feltételezhetően tiltakozását kifejezve – érvénytelen szavazólapot dobott be az urnába.

Csizmadia Csaba, Mohács fideszes alpolgármestere a köztelevíziónak nyilatkozva azt mondta, szerinte a számok magukért beszélnek. Úgy fogalmazott, a mohácsiak nem szeretnék, hogy Csorbai Ferenc üljön a polgármesteri székben, ezért lemondásra szólítják fel. Arra is kitért, ha a városvezető nem mond le, akkor a törvényi lehetőségeket kihasználva fél év múlva feloszlatják a testületet és új választást írnak ki.

Egy hete Pávkovics Gábor, a Fidesz mohácsi szervezetének elnöke is – aki a Fidesz mohácsi polgármesterjelöltje lehet – lemondásra szólította fel: azt mondta, a mohácsi választók világosan megüzenték, nem akarják Csorbai Ferencet a polgármesteri székben látni. Mi több, a balliberális pártok – a DK, a Jobbik és a Momentum – már a választást megelőzően is azt kérte Csorbaitól, hogy lépjen vissza.

Hasztalan, Csorbai Ferenc ugyanis nem mond le, s elfoglalja hivatalát. Erre utal az is, hogy – információink szerint – szerdán bent járt a polgármesteri hivatalban, s a képviselő-testület alakuló üléséről folytatott egyeztetéseket.

Terveiről őt magát is szerettük volna megkérdezni, azonban hétfőn sem reagált megkeresésünkre. Egyébként nemcsak lapunknak, hanem többek között a köztelevíziónak, a Magyar Távirati Irodának és a PécsMa.hu-nak sem sikerült nyilatkozatot kérnie tőle. Csorbai kizárólag a balliberális lapokkal áll szóba, azokban pedig éppen azzal magyarázza a rá leadott kevés voksot, hogy nem szólalhatott meg a helyi médiában, nem mondhatta el elképzeléseit.

– Csorbai a választás előtt – kérdésünkre válaszolva – azt ígérte, hogy ha kevés szavazatot kap, akkor lemond, ám, hogy mit érezne kevésnek, azt nem árulta el. Szerdán újra beszéltünk a 47 esztendős vállalkozóval, s megkérdeztük, elegendőnek érzi-e a 31 százalékos felhatalmazást? Csorbai Ferenc azt felelte, elfoglalja hivatalát, a kevés szavazatot pedig azzal magyarázta, hogy nem szólalhatott meg a helyi médiában, nem mondhatta el elképzeléseit, szórólapjait ellopták, a Facebookról pedig egy álnok csellel napokra letiltották.

Csorbai hozzátette, hogy az elmúlt öt évben képviselőként jól együtt tudott dolgozni a fideszes többségű képviselő-testülettel, lát rá esélyt, hogy ez most is így lesz. Szeretné megismertetni a közgyűléssel és a város lakóival a programját, erre polgármesterként lehetősége lesz végre. Ha ezt a város elfogadja, akkor folytatni szeretné a munkát – nyilatkozta a Népszavának.

Ezek is érdekelhetik