Fogyasztóvédelem

2019.11.09. 15:06

Az apró betűs információkban rejlik sokszor a lényeg

Az év utolsó hónapjaiban a vásárlási kedv fokozásának gyakori eszközeiként jelennek meg a különféle kuponok a kereskedőknél.

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeres ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, hogy kirívó jogsértések nincsenek, mégis a szakemberek fontosnak tartják kihangsúlyozni, hogy az ilyen kupon­akciók során a vásárló előzetesen tájékozódjon annak részleteiről, feltételeiről. Javasolt a vásárlást előre megtervezni, megfontoltan dönteni, és csak olyan termékeket, szolgáltatásokat választani, amelyekre valóban szükség van, amelyek beszerzésére egyébként is sor került volna.

Általánosságban elmondható, hogy a kuponnal biztosított kedvezmény más akciókkal nem vonható össze, így például a „kettőt fizet, hármat vihet” jellegű akció mellett nem érvényesíthető további százalékos kedvezmény. Előfordul az is, hogy a kupon csak egyes márkákra vagy a megjelölt termékekre vonatkozik, illetve csak bizonyos vásárlási összeghatár felett érvényesíthető. Ezek az információk többnyire kis betűvel szerepelnek a kuponon, így azt érdemes alaposan megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!