videó

2019.11.25. 10:38

Meghozták a Széchenyi térre a Mindenki karácsonyfáját

Lucfenyő illata tölti már be Pécs főterét A Budai külvárosból érkezett a pécsieknek állított Mindenki karácsonyfája, a 14 méteres lucfenyőt délelőtt vágták ki és állították fel a Széchenyi téren.

bama.hu

Hétfő reggel kivágták a Mindenki karácsonyfáját Pécsen a Budai külvárosban, a Bokor utcában, a fát Kovács István ajánlotta fel a városnak. Mivel a lucfenyő a családi ház bejáratától távol állt, ezért egy 70 tonnás daru segítségét vették igénybe a városüzemeltető cég munkatársai, hogy a kivágott fát ráemeljék egy hosszú trailerre.

Ezután rendőrségi felvezetés mellett indult el a kocsi a terebélyes lucfenyővel, és 10 óra előtt már a helyén is állt a fa a város főterén. – A korábbi évekhez képest kevesebb felajánlást kaptunk idén, ami érkezett, az is messzebb lévő településekről, például Mánfáról és Drávaszabolcsból – mondta a város főkertésze, Nagy Ervin. – Ha lehet, próbáljuk helyben megoldani a fa beszerzését, de nemcsak a távolság, hanem a fa külalakja is számít a kiválasztásnál. Idén szép, formás, szabályos fánk lett, a lucfenyő 14 méteres – tette hozzá a szakember.

A felajánlás menetéről a főkertész lapunknak elmondta, jó, ha minél korábban – még az év elején vagy a nyáron – jelzik a Biokom Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, ha valaki azt szeretné, hogy az ő fája legyen a Mindenki karácsonyfája. Nagyjából szeptember végén, október közepén körbejárják a szakemberek ezeket a címeket, és kiválasztják, melyik fa a legszebb, a legalkalmasabb erre. Mint megtudtuk, a korábbi évekhez hasonlóan Uránvárosnak és Kertvárosnak is lesz saját fája, amit Mikulás napjára szeretnének felállítani. Az egyik fa Hosszúhetényből, míg a másik Pécsről érkezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!