adventi vásár

2019.11.29. 20:00

Ünnepi varázslat járja át mostantól a pécsi főteret

Közel 130 programból válogathatnak az érdeklődők.

T. V.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a pécsi Adventi Kézműves és Mesevásárt a Széchenyi téren november 29-e és december 23-a között. A szervezők idén is közel százharminc kulturális, családi- és gyermekprogrammal várják a karácsonyra készülődőket a város szívében.

 

A péntek esti megnyitón a Mecsek Kórus karácsonyi dalait hallgathatták kicsik és nagyok. Ezt követően Péterffy Attila, Pécs polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kajtár Edvárd, a Székesegyház plébánosa, Himer László, a Magyarországi Rotary Clubok 2020-21 évi kormányzója és Rózsa Zoltán, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője is elmondta adventi gondolatait. Felkapcsolódtak az ünnepi fények, a Pécsi Sörfőzde jóvoltából csapra verték a Három Királyok ünnepi sört.

Minden évben visszatérő programelem a gyerekek körében igen népszerű Adventi mesetár, és természetesen vasárnaponként a gyertyagyújtás sem maradhat el, melyet minden alkalommal más felekezetű lelkész, illetve plébános végez majd el. Vasárnaponként a Pannon Zenebaráti Kör négy kiskoncertje lesz hallható a városháza erkélyéről. Advent első vasárnapján a JaMese Adventi kalendárium koncertje lesz hallható a Széchenyi téren. De a hónap során fellép majd többek között Four Fathers, akik a capella stílusban énekelnek, valamint új dalokkal, friss műsorral jelentkeznek Varga Ildikó tanítványi is szombatonként.

December 5–6-án a gyerekek találkozhatnak a Mikulással, akit 6-án elkísér Luna, a Pécsi Állatkert lámája is. December 8-án a Motoros Mikulás Gurulást tartják. Az Eck Imre AMI, a Kovács Béla Általános Iskola és az Éltes Mátyás EGYMI integrált kórusa pedig flashmobbal készül december 18-án az emberség és a szeretet jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!