Alsómocsolád

2019.12.20. 18:10

Készülnek a hétvégi falukarácsonyra is

A 320 fős baranyai faluban is a közösségi ünnepre hangolódás jegyében telik az év utolsó hónapja.

Zs. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

Az események sorát november 30-án a XIV. alkalommal megrendezett Adventi Vásár nyitotta, ahol a térség termelői és kézművesei kínálták portékáikat, illetve Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka műsorát tekinthették meg. Az adventi koszorú első gyertyájának meg­gyújtása után kinyitották a közösségi adventi kalendárium első hat fiókját is, melyek édességcsomagot, mesekönyvet és helyi terméket rejtettek.

Aki nem tudott személyesen részt venni az eseményen, az is bekapcsolódhatott az ünnepi programokba, hiszen a „Vidd haza a lángot, add tovább a lángot” kezdeményezés lehetővé tette, hogy a résztvevők a kis adventi koszorún fellobbanó első gyertya lángját mécsessel magukkal vigyék, megosszák szomszédaikkal, barátaikkal, szeretteikkel. A második és harmadik adventi vasárnapon a község civil közösségei biztosították a műsort, miközben a résztvevők teával, forralt borral és házi süteményekkel kínálták egymást és persze ezen alkalmakkor is megnyitnak a kalendárium újabb fiókjai.

A negyedik hétvégén, azaz most vasárnap lesz a Falukarácsony, ahol az ünnepi műsoron, a szokásos fióknyitáson és a gyertyagyújtáson túl az önkormányzat Jézuskája személyre szóló ajándékokkal várja a 14 évet be nem töltött lakosokat és az Alsómocsolá­diak Baráti Köre nyújtja át a családoknak szánt ünnepi meglepetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!