apátvarasd

2020.01.24. 16:50

Akár női képviselő-testület is alakulhat

Időközi képviselő-választást tartanak most hétvégén, január 26-án, vasárnap Apátvarasdon.

Zs. J.

A tervezett zárás után adják le szavazatukat szavazók az önkormányzati választáson Alsószentmártonban 2019. október 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A választást azért kellett kiírni a baranyai településen, mert a tavaly őszi önkormányzati választáskor a négy képviselői helyre csak hárman jelentkeztek. Most négy független jelölt indul, ami érdekes, mind nő: Katona Brigitta Noémi, Lóth Bernadett Erzsébet, Pohl Dominika és Trapp Jenőné. A választási névjegyzékben jelenleg 104-en szerepelnek.

Márciusig még két helyen tartanak időközi önkormányzati választást Baranyában. Kistamásiban február 9-én járulhatnak az urnák elé a választók. A polgármester-választást a korábbi polgármester halála miatt kellett kiírni. A település vezetői pozíciójáért hat független jelölt méretteti meg magát, Bogdán István, Bogdán Sándor, Mülner Istvánné, Orsós Béla, Papp Szilárd, Vastyán Lajosné. Nőnapkor, március 8-án Teklafaluban tartanak választást, amit a korábbi polgármester lemondása miatt kellett kiírni. A jelölteknek február harmadikáig kell leadniuk az ajánlószelvényeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!