közlekedés

2020.01.06. 18:25

Hiába kértek a sofőrök, nem kaptak emelést

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Tüke Busz szakszervezetei hiába kértek 25 százalékos béremelést, illetve azt, hogy a Volánbuszhoz hasonló fizetéseket kaphassák meg, a pécsi önkormányzat ezt eddig nem támogatta. Lapunk ugyanis rákérdezett arra, hogy az immár két hónapja közölt béremelési igényre rábólintott-e a baloldali városvezetés, ám kitérő választ kaptunk.

B. M.

Fotó: Bús Csaba

A pécsi önkormányzat ugyanis azt közölte, hogy középtávú bérmegállapodásra törekednek a Tüke Busznál, a tárgyalások jelenleg is folynak, ahogy a város és a cégek költségvetésének előkészítése is, ezért ebben a formában feltett kérdésre pillanatnyilag nem áll módunkban válaszolni.

Amíg a béremelésre sor kerül – már ha egyáltalán lesz ilyen –, addig a sofőröknek lehetőségük lehet arra a baloldal által csak rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény alapján, hogy többletmunkával pluszpénzt keressenek. A város polgármestere, Péterffy Attila ugyanis hiába ígérte még a kampányban és adott utasítást, hogy betiltja a városi cégeknél a törvény alkalmazását, egy kisebb módosítást hozatott, ami alapján – ha indokoltnak látja – mégis engedélyezi a jogszabály használatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!