Portrék

2020.01.20. 19:00

Megjelent az Orvoskari arcképcsarnok harmadik kötete

A kiadvány – csakúgy, mint az első kettő – portrébeszélgetéseket tartalmaz a PTE Általános Orvostudományi Karának professzoraival.

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

A 14 nagy riport szereplői: dr. Bellyei Árpád, dr. Horváth Örs Péter, dr. Karátson András, dr. Krommer Károly, dr. Molnár Dénes, dr. Nagy Judit, dr. Nagy Lajos, dr. Nyárády József, dr. Pár Alajos, dr. Pytel József, dr. Sümegi Balázs, dr. Tekeres Miklós, dr. Ternák Gábor, dr. Vereczkei Lajos.

A beszélgetésekben életutak elevenednek meg színes, érdekes történetekben, visszaemlékezésekben, személyes vallomásokban, sok tanulsággal.

Válaszaikkal a megszólítottak abban is segítenek, hogy az ÁOK klinikáinak, intézményeinek történetét is jobban megismerhessük, továbbá azokat a ma már ikonikus személyeket – oktatókat, kutatókat, klinikusokat -, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának hírnevéhez.

A portrébeszélgetéseket Schweier Rita, a fotókat Kalmár Lajos készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!