kultúra

2020.01.02. 14:22

Nyolc kitűnő koncert lesz a Metronóm Jazz Klubban

Kevés olyan jól működő kollektív értékrend létezik, mint ami a Metronóm Jazz Klub tagjait hónapról hónapra összehozza.

Mészáros B. Endre

A Zsolnay-negyed E78 koncerttermében asztalok mellett poharazgatva mintegy 100–200 jazzrajongó hallgatja itt a legújabb hazai trendit, új tehetségeket és befutott jazz-zenészeket, időnként pedig neves nemzetközi sztárokat. Kacsányi Éva több évtizede találta ki ezt a sorozatot, s neki köszönhetően évről évre mindig színes tud maradni a felhozatal. Emellett egy-egy csúcskoncert időnként a Kodály Központban kap helyet, miként 2020 első félévének nyitókoncertje is, a Sárik Péter Trióval, melyen Bartók Béla műveit idézik meg január 9-én. Ezek a zongoradarabok trióra hangszerelve igen karakteresen szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások pedig új arcukat mutatják.

Ami aztán az évad végéig még a klub műsorán lesz: január 23: Matthias Loibner – Lukács Miklós – Dés András trió, február 20.: Szakcsi Jr. Trió, március 18.: Ant Low (London) trió. Emellett még a pontos időpontról tárgyalnak, de biztosan jön márciusban a Premecz Mátyás Organ Trió, áprilisban Oláh Kálmán és Fiai, májusban a Gadó Gábor Quartet, júniusban pedig az E.K. Avenue (Kertész Erika zenekara).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!