Mohács

2020.01.06. 17:13

Tavasszal elkezdődhet a bölcsőde építése

Az mindenképpen jó hírnek számít, ha azért kell valahol új bölcsődét építeni, mert a meglévőt kinövi egy település. Nos, Mohácson ez a helyzet: a nyolcvannyolc férőhelyes intézmény nyolc csoportszobája kissé zsúfolt, tovább azonban már nem bővíthető a létesítmény.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

– Eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – fogalmazott Szekó József, Mohács néhai polgármestere 2018 decemberében a képviselő-testületi ülésen. – Rendelkezünk alkalmas helyszínnel, a Deák téren, a mozi mögötti részén felépíthetünk egy korszerű, a jelenleginél több szolgáltatást nyújtó, tíz csoportban kisgyermekek fogadására alkalmas bölcsődét.

Mindez most kézzel fogható közelségbe került, a tavaly beadott pályázatot támogatták a döntéshozók, így rendelkezésre áll az építkezéshez szükséges összeg, 800 millió forint.

– A csaknem 1500 négyzetméteres intézmény 112 gyermeknek is férőhelyet biztosíthat – mondta Pávkovics Gábor, Mohács fideszes alpolgármestere a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. – Az akadálymentes bölcsőde a csoportszobák és az öltözők mellett rendelkezni fog játszóházzal, főzőkonyhával, terasszal, játszókerttel, kerékpár- és babakocsi-tárolókkal is. Az építkezés idén tavasszal megkezdődhet.

Az ingatlant napelemekkel és korszerű hőszivattyús fűtéssel látják el. Az épület környezete parkolóval, valamint a megközelítést szolgáló utakkal, járdákkal újul meg. A beruházás az önkormányzat számára nem jár kiadással, a pályázaton nyert összeg teljes egészében fedezi az építkezést, s önerő felmutatására sincs szükség. Máté Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!