fejlesztés

2020.02.11. 09:30

Átadták a harkányi kórház megújult Balneológia Intézetét

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum évente csaknem tízezer beteg ellátását végzi.

Zs. K.

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap a harkányi kórház – új nevén a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum – megújult épületszárnyát. A balneológiai épület külső-belső felújítására az intézmény 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a beruházás összköltsége 115 millió forint volt, a fennmaradó részt az intézmény gazdálkodta ki.

Az 1979-ben épült épületszárny az elmúlt évtizedeken átesett ugyan részleges felújításokon, korszerűsítéseken, de ezek a munkálatok csak az épületrészekre korlátozódtak, vagy a mára már elavult üzemeltetést biztosították. A most befejeződött beruházással megújult az épület homlokzata, korszerűsítették a bejáratot, lecserélték a padlóburkolatokat, festettek és nyílászárókat cseréltek. A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum évente közel 10 ezer beteg ellátását végzi. A gyógyító munka zöme az intézmény szívében, a 40 éve üzemelő Balneológia Intézetben zajlik.

– Hét évvel ezelőtt a kórház új menedzsmentje célul tűzte ki, hogy a harkányi kórház az ország legismertebb és legelismertebb intézményei közé kerüljön és az elmúlt hét évben valamennyi fejlesztésünket e cél alá rendeltük – mondta Dr. Péter Iván, az intézmény igazgatója, majd beruházásaik összegzése mellett hozzátette, az elmúlt három évben a kórház fejlesztéseinek összértéke közel 300 millió forint volt, melynek felét állami támogatás adta, másik felét pedig az intézmény tudta kigazdálkodni.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő az utóbbi években a városban és a kórházban megvalósult beruházások jelentőségére utalva kiemelte, az intézmény a több mint 300 dolgozójával a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója. Mint fogalmazott, a fejlesztésekkel a betegbiztonságot, a színvonalasabb betegellátást biztosítják és az intézmény stabil működésével a munkahelyüket is.

Őri László, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, a magyar kormány támogatásával olyan beruházás valósulhatott meg, amely tovább erősíti a kórházat és a balneológiát az ország egészségügyi ellátórendszerén belül azon a térképen, melyen Harkány évtizedek óta megkülönböztetett szerepet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!