szigetvár

2020.02.09. 09:26

Bűnmegelőzési szakember adott tanácsokat a szülőknek

Mint ismert, az Országos Rend­őr-főkapitányság prevenciós tájékoztatót adott ki nemrég a félévi bizonyítványosztással kapcsolatban.

T. V.

A közleményben a bűnmegelőzési szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy mindenki fokozottan figyeljen a tanulmányi eredmények miatt esetlegesen szorongó gyermekekre. A közleményre több baranyai iskolában is felhívták a családok figyelmét, a Szigetvári Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója például február 5-én egy helyi középiskola szülői értekezletén adott tájékoztatást a vártnál gyengébb félévi tanulmányi eredmények és az áldozattá válás esetleges összefüggéseiről.

A bűnmegelőzési szakember felhívta a középiskolás diákok szüleinek figyelmét arra, hogy sajnálatos módon időről időre akadnak olyan gyerekek, akik a félévi bizonyítvány kézbevételét követően nem mernek hazamenni az esetleges negatív szülői reakció miatt. Beszélt arról is, hogy a csellengés ideje alatt a fiatalok sajnálatos módon nagyobb eséllyel válnak bűncselekmény áldozatává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!