Siklós

2020.02.03. 18:15

Kulturális kerekasztal alakult

A siklósi vár lovagtermében Riegl Gábor polgármester kezdeményezésére a napokban megalakult a Siklósi Kulturális Kerekasztal. Az ülésen az oktatási intézmények vezetői, civil szervezetek és egyesületek vezetői, a város intézményeinek képviselői vettek részt.

Zs. K.

Fotó: L. L.

– A kerekasztal célja, hogy érdemi munkával segítsük a képviselő-testület munkáját. Készül a város költségvetése és idei rendezvénynaptára is, melynek során már számolunk azokkal a megfogalmazott ötletekkel, melyek elhangzottak a mintegy félszáz résztvevővel megtartott kerekasztal tanácskozáson – mondta Mojzes Tamás, Siklós alpolgármestere.

A város 2009-ben kidolgozott kulturális stratégiája 2020-ig határozott meg koncepciókat, a mostani munka során pedig azt fogalmazzák meg, hogy melyek legyenek a további célok, irányok. A tanácskozáson bemutatták Siklós új kulturális koncepciójának tervezetét is, a munka koordinációjára pedig Balázs Csabát, mint önkormányzati tanácsadót kérték fel.

A kulturális kerekasztal példáját követve a későbbiekben vállalkozói és szociális kerekasztal létrehozását is tervezik.

Címkék#kerekasztal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!