Tervek

2020.02.28. 18:45

Leltárba vehetik a Duna szigeteit

A Duna menti védett területek kezelői a Danubeparks együttműködésen belül már évek óta foglalkoznak a dunai szigetek megőrzésének lehetőségével, ennek keretében született meg egy online szigetleltár, amit bárki végigböngészhet a http://wildisland.danubeparks.org/ honlapon.

W. K.

Gyõr, 2019. március 21. Egyházi épületek és családi házak sora a Rába folyó balparti árvízvédelmi töltése mögött Újvárosban. Balra a Református Egyházközség temploma, mellette (j) a Gyõri Zsinagóga kupolája, a kép jobb szélén pedig a Püspöki Székesegyház tornya. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Jászai Csaba

 

Élőhelyvédelmi beavatkozások végrehajtásának finanszírozására hozta létre az EU a LIFE+ pályázati rendszert, ahová a fenti nemzetközi összefogás tagjaként a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság is most februárban nyújtott be egy pályázatot.

A DDNPI-től a pályázatban egy gemenci zátonymező mellékág helyreállítása, kotrása szerepel, amivel fenn tudnánk tartani a mellékágat, mint folyami élőhelyet, másrészt a zátonyokon kialakult puhafás ligeterdő zavartalansága is biztosítható lenne.

A nemzeti park déli részén a Béda-Karapancsa tájegységben egy szigeten végeznénk el őshonos fajú facsemeték ültetését valamint inváziós fásszárúak kontrollját, hogy minél természetesebb állapotú ártéri erdő alakulhasson ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!