pannon filharmonikusok

2020.03.20. 16:13

A fő terv az, hogy koncert ne maradjon el

Mit tesz a Pannon Filharmonikusok a koronavírus terjedésének lelassításáért? A zenekar friss közleményéből kiderül, hogy koncertjei április 4-ig biztosan elmaradnak és a Kodály Központ jegypénztára is bezárt ideiglenesen.

Mészáros B. Endre

Fotó: Dekany Zsolt +36303199550

A közönség telefonon a 72/500-300-as számon, e-mailben pedig a [email protected] tud tőlük további részletekről, a jegyértékesítésről érdeklődni.

Kiemelik, hogy bár a koncerteket átmenetileg pótolni lehetne online közvetítéssel, azonban a Kodály Központ technikailag nincs erre felkészülve, és az átállás meglehetősen költséges lenne. Másrészt a zenekari munkavégzés csoportos jellege fokozott veszélyt jelent. Így a muzsikusok jelenleg otthon tartózkodnak. Átvették április végéig a feldolgozandó kottaanyagokat és a zenei vezetők, valamint a szólamtársak online (belső intranetes rendszeren keresztül) egyeztetései mellett a koncertekre való egyéni felkészülés és gyakorlás zajlik.

A zenekar felvette a kapcsolatot nyugdíjas munkatársaival és Örökös tagjaival is, akik a leginkább veszélyeztetett korosztályból kerülnek ki.

A Pannon Filharmonikusok pécsi bérlethosszabbítási lehetőségeiről e-mailben fogják értesíteni bérleteseiket.

Emellett a menedzsment munkatársai azon dolgoznak, hogy az elmaradó hangversenyek mindegyikét egy későbbi időpontban pótolják, melyekre a már megváltott jegyek érvényesek lesznek. További részletekről a zenekar munkatársai a bérletesekkel telefonon is felveszik a kapcsolatot.

Korábbi koncertek videóinak, zenei részleteinek meghallgatására is lehetőséget teremtenek a zenekar honlapján, a Facebook-oldalukon és videomegosztó csatornájukon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!