izgalmas

2020.03.28. 16:30

Lézerbarlang rejtőzik egy pécsi gimnázium alatt

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának pincéje ad otthont az iskola diákjai által szakmai segítséggel készített fénytani játékoknak, interaktív fizikai kísérleteknek.

T.V.

Az installációkat és a hozzájuk tartozó leiratokat a kvantumelektronika-szakkörös diákok dr. Sánta Imre lézerfizikus, Jéhn János, Kovács Attila és Raics Katalin fizikatanárok, Hizsnyik Dénes fényfestő szakember és Mohai Ádám festőművész hallgató segítségével készítik el, immár ötödik tanéve.

A hely neve Lézerbarlang, ugyanis az egyik játék során misztikus zenével aláfestve lézerlabirintuson kell átbújnia az érdeklődőknek, mégpedig anélkül, hogy hozzáérnének a nyalábokhoz.

– Tavaly április végén innovációs díjat nyertünk (Invitech InnoMax Díj, 2019), melynek összegét egyrészt egy új projektre, animációs lézerprojektor építésére és programozásának kidolgozására, másrészt hologram készítésére fordítjuk. Az idei tanévben tehát többek között az izgalmas, pszeudo-3D eszköz összerakásával foglalkozunk – fogalmazott Raics Katalin szakkörvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!