Beszerzés

2020.03.26. 15:45

Már az új traktor takarította a havat

Ha az idei télen nem is kellett használni, az utóbbi napokban nagy hasznára vált a Romonyának az új traktor, amelyre hóekét is fel tudnak szerelni.

Mészáros Rita

Fotó: Laufer László

A Magyar Falu Programban az önkormányzat egy 9,2 millió forintos pályázat keretében nyerte el a járművet, amit Bogáddal és Nagykozárral közösen használnak majd. Ahogy Mikós Dezső, Romonya polgármestere elmondta, a traktorhoz a hóekén kívül tartozik sószóró, pótkocsi és fűnyíró is.

– Nem számítottunk arra március 25-én, hogy három napon át ilyen heves havazást tapasztalunk Pécsen és környékén, mindazonáltal a körülményekhez igazodni kell

– hangsúlyozta Hoppál Péter országgyűlési képviselő.

– A Magyar Közút Zrt. a falvakon áthúzódó főútvonalakat folyamatosan takarítja, a mellékutak megtisztításához a helyi emberek összefogására van szükség. A Magyar Falu Programban azonban lehetőség nyílt komplex eszközök beszerzésére, például egy olyan traktorra, ami a mezőgazdasági munkák mellett a hóeltakarítást is el tudja végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!