Bicsérd

2020.03.17. 16:59

Újra virágba borul a település

A bicsérdiek nagy gondot fordítanak környezetük szépítésére, az ünnepi dekorációk elkészítésére, a virágosításra. A parkosítás keretében árvácskát szezonról szezonra ültetnek az önkormányzati dolgozók bevonásával.

T. V.

Automatikusan generált description

Fotó: Laufer László

A település méltán híres a gyönyörű virágairól, a Virágos Magyarország környezet­szépítő versenyre is minden évben jelentkeznek, s kiváló eredményeket érnek el. A tavalyi versenyen kategó­riájukban különdíjasak lettek, ennek értelmében a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. felajánlásából ezer darab egynyári virágpalántát kapnak. Vér József polgármestertől megtudtuk, az ezer palánta többféle növényt tartalmaz majd, például büdöskét vagy kakastaréjt. A tervek szerint májusban ültetik majd el őket Bicsérden.

Az ajándékba kapott palánták mellett – mint eddig minden szezonban – saját palántákat is ültetnek, virágmagokat vetnek el a tavasz folyamán, továbbá településszerte új virágtartókat szeretnének elhelyezni, s új ágyásokat is készítenének majd, hogy a falut minél több színes virág díszítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!