vita

2020.04.21. 07:41

A minisztérium hiába tárgyalna, a városvezetés elzárkózik

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma lapunknak küldött közleményben reagált az elmúlt napokban többször is előkerülő pécsi kulturális ügyekre.

Közleményük szerint „a Pécsi Nemzeti Színház közös működtetését Péterffy Attila, Pécs polgármestere kezdeményezte az Emmi kultúráért felelős államtitkárságánál, a személyes egyeztetés után a polgármester jelezte, hogy még áttekintik a lehetőségeiket az önkormányzati fenntartói támogatás mértékéről, erre azonban nem került sor. A minisztérium később egy levélből értesült arról, hogy Pécs városa – fenntartóként – a tavalyi összegnél 47 millió forinttal kevesebbel, 270 millió forinttal kíván hozzájárulni a Pécsi Nemzeti Színház működéséhez. Az Emmi a Zsolnay Örökségkezelő ügyében is kezdeményezte az egyeztetést a közös működtetésről – meggyőződésünk ugyanis, hogy a Bóbita Bábszínház, a Pécsi Balett és a Pannon Filharmonikusok is stratégiai jelentőséggel bírnak. A városvezetés azonban ebben a témakörben is elzárkózott. Mindezek ellenére a kultúráért érzett felelősségünk jegyében Pécs vezetésénél szorgalmaztuk a tárgyalások folytatását.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!