borzalom

2020.04.10. 20:00

Horrorállapotok uralkodtak egy baranyai kutyaszaporító telepen

A Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítványhoz és a Baranyai Radikális Állatvédő Alapítványhoz érkezett a bejelentés, hogy borzalmas állapotok uralkodnak egy baranyai falu kutyaszaporító telepén.

Fotó: Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány

Az állatmentők a rendőrökkel együtt vonultak ki a helyszínre a hét elején. Úgy tudjuk, olyan állapotokat tapasztaltak, amit az egyenruhások sem hagytak szó nélkül. Mint mondták, ilyen bűzzel és mocsokkal még sosem találkoztak.

A kutyák (német juhász, malinois, labradorok) egy korábban valószínűsíthetően raktárhelyiségnek használt épületben sínylődtek legalább fél éve bezárva, sötétben, saját ürülékükkel teli kennelekben. Valószínűleg hosszabb ideje nem voltak ellátva, döghúson éltek, amit korábban tettek ki számukra.

A húsz lesoványodott, bolhás, férges kutya közül volt, amelyiknek a lába is eltörött, így orvosi ellátásra szorult. Tizenhárom ebet el tudtak helyezni különböző kutyamenhelyeken, sajnos nyolc kutyát ott kellett hagyni, nekik még keresik a befogadó gazdikat. Információink szerint chipekkel el voltak látva a kutyák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!